Pečeme se špaldou

Špaldová mouka se stává hitem domácího pečení! Víte jak na ni, aby se pečení vždycky povedlo? Pan Cuketka a Maškrtnica vám společně s moukou Babiččina volba ukážou jak na to. Pojďte se podívat na naše recepty! ;)

Připravili jsme si pro vás dva recepty, na kterých vám předvedeme co všechno se dá ze špaldové mouky vykouzlit. Pro pečení používáme mouku Babiččina volba špaldová hladkášpaldová celozrnná.

Ze špaldové hladké vás naučíme ukázkové špaldové pletýnky. Na videu uvidíte jak zadělat těsto i fígl, jak vyrobit pletýnky z jednoho kusu. Ze špaldové celozrnné si upečeme bohatý ovocný koláč, který jsme obohatili spoustou másla, smetany a hlavně mletých mandlí.

Špaldové pletýnky

V čem je špaldová mouka jedinečná? Dodá i obyčejnému pečivu úžasnou vůni a jemně oříškovou chuť. Vyzkoušejte naše špaldové pletýnky, které jsme upekli ze 100 % špaldové hladké mouky. Přečtěte si celý recept!

Špaldový koláč

Občas to při pečení s celozrnnou moukou nedopadá úplně nejlépe. My vám ale ukážeme recept na koláč, do kterého je celozrnná špaldová mouka jako dělaná a povede se vám vždy naprosto bez chyby. Přečtěte si celý recept!

Špaldová mouka hladká

Mouka ze starého druhu pšenice špaldy. Pečivo ze špaldové mouky má pěknou nazlátlou barvu a charakteristickou oříškovou vůni.

Hodí se na klasické moučníky i pro každodenní pečení domácího sladkého i slaného pečiva (bábovky a perníky, kynuté buchty, koláče, sušenky a cukroví, palačinky, chléb, rohlíky, housky). Vhodná je i pro přípravu kynutých těst.

Při pečení se špaldovou moukou počítejte s tím, že je potřeba přidat vždy o trochu méně vody. Výsledné pečivo bude o něco tmavší a také fous méně nadýchané.

Špaldová mouka celozrnná

Celozrnná mouka obsahuje všechny cenné složky z celého špaldového zrna. Pečivu dodá mírnou oříškovou chuť a vůni.

Mouku můžete použít do vašich oblíbených moučníků. Hodí se i pro každodenní pečení domácího sladkého i slaného pečiva (bábovky, perníky, koláče, sušenky, cukroví, palačinky, chléb, rohlíky, housky).

Pokud s celozrnnou špaldovou moukou začínáte, doporučujeme vždy použít jeden díl celozrnné mouky na dva díly klasické hladké pšeničné nebo špaldové mouky. Vzhledem k vyššímu obsahu otrub má pečivo menší objem, ale zato výraznější chuť.

Soutěž o 100 kg mouky

Budete zkoušet péct některý z našich receptů? Pochlubte se svým výtvorem v diskuzní skupině PečemPecen.cz a vyhrajte jeden balík s 10 kg špaldové mouky – 5 kg hladké a 5 kg celozrnné. Vaši fotku vložte jako komentář pod připíchlý příspěvek o soutěži, housky do chlebové skupiny, koláč do sladké — děkujeme!

Jak se zúčastnit? Jednoduše! Upečte jeden z receptů – špaldový pletýnky nebo celozrnný koláč. Svůj hotový výtvor vyfoťte a pošlete jako příspěvek ve skupině PečemPecen.cz pletýnku zdekoláč tady. Pro účast je také potřeba, abyste do příspěvku dali hashtag #BabiccinaVolba.

Z došlých příspěvků vybereme 10 nejlepších a výhercům zašleme balíčky se špaldovou moukou Babiččina volba. Soutěžit budeme od 5.2. 2018 do 20.2.2018. Vítěze vyhlásíme do 25.2.2018 a výhry rozešleme do 30.3.2018.


Pečeme se špaldou je komerční příloha PečemPecen.cz. Recepty obsahují product placement a vznikly za podpory značky Babiččina volba.