Pečeme se špaldou
Špaldová mouka se stává hitem domácího pečení! Víte jak na ni, aby se pečení vždycky povedlo? Pan Cuketka a Maškrtnica vám společně s moukou Babiččina volba ukážou jak na to. Pojďte se podívat na naše recepty! ;)
Připravili jsme si pro vás dva recepty, na kterých vám předvedeme co všechno se dá ze špaldové mouky vykouzlit. Pro pečení používáme mouku Babiččina volba špaldová hladká a špaldová celozrnná.
Ze špaldové hladké vás naučíme ukázkové špaldové pletýnky. Na videu uvidíte jak zadělat těsto i fígl, jak vyrobit pletýnky z jednoho kusu. Ze špaldové celozrnné si upečeme bohatý ovocný koláč, který jsme obohatili spoustou másla, smetany a hlavně mletých mandlí.
Špaldové pletýnky
V čem je špaldová mouka jedinečná? Dodá i obyčejnému pečivu úžasnou vůni a jemně oříškovou chuť. Vyzkoušejte naše špaldové pletýnky, které jsme upekli ze 100 % špaldové hladké mouky. Přečtěte si celý recept!
Špaldový koláč
Občas to při pečení s celozrnnou moukou nedopadá úplně nejlépe. My vám ale ukážeme recept na koláč, do kterého je celozrnná špaldová mouka jako dělaná a povede se vám vždy naprosto bez chyby. Přečtěte si celý recept!
Špaldová mouka hladká
Mouka ze starého druhu pšenice špaldy. Pečivo ze špaldové mouky má pěknou nazlátlou barvu a charakteristickou oříškovou vůni.
Hodí se na klasické moučníky i pro každodenní pečení domácího sladkého i slaného pečiva (bábovky a perníky, kynuté buchty, koláče, sušenky a cukroví, palačinky, chléb, rohlíky, housky). Vhodná je i pro přípravu kynutých těst.
Při pečení se špaldovou moukou počítejte s tím, že je potřeba přidat vždy o trochu méně vody. Výsledné pečivo bude o něco tmavší a také fous méně nadýchané.
Špaldová mouka celozrnná
Celozrnná mouka obsahuje všechny cenné složky z celého špaldového zrna. Pečivu dodá mírnou oříškovou chuť a vůni.
Mouku můžete použít do vašich oblíbených moučníků. Hodí se i pro každodenní pečení domácího sladkého i slaného pečiva (bábovky, perníky, koláče, sušenky, cukroví, palačinky, chléb, rohlíky, housky).
Pokud s celozrnnou špaldovou moukou začínáte, doporučujeme vždy použít jeden díl celozrnné mouky na dva díly klasické hladké pšeničné nebo špaldové mouky. Vzhledem k vyššímu obsahu otrub má pečivo menší objem, ale zato výraznější chuť.
Soutěž o 100 kg mouky
Budete zkoušet péct některý z našich receptů? Pochlubte se svým výtvorem v diskuzní skupině PečemPecen.cz a vyhrajte jeden balík s 10 kg špaldové mouky – 5 kg hladké a 5 kg celozrnné. Vaši fotku vložte jako komentář pod připíchlý příspěvek o soutěži, housky do chlebové skupiny, koláč do sladké — děkujeme!
Jak se zúčastnit? Jednoduše! Upečte jeden z receptů – špaldový pletýnky nebo celozrnný koláč. Svůj hotový výtvor vyfoťte a pošlete jako příspěvek ve skupině PečemPecen.cz – pletýnku zde a koláč tady. Pro účast je také potřeba, abyste do příspěvku dali hashtag #BabiccinaVolba.
Z došlých příspěvků vybereme 10 nejlepších a výhercům zašleme balíčky se špaldovou moukou Babiččina volba. Soutěžit budeme od 5.2. 2018 do 20.2.2018. Vítěze vyhlásíme do 25.2.2018 a výhry rozešleme do 30.3.2018.
Pečeme se špaldou je komerční příloha PečemPecen.cz. Recepty obsahují product placement a vznikly za podpory značky Babiččina volba.